Слънчево и топло в понеделник

07:00, 28 окт 19 25 1737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник ще е предимно слънчево, в източната половина от страната с разкъсана висока облачност. До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се подобри. Ще бъде почти тихо, в Дунавската равнина със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, максималните - между 19 и 24 градуса, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури ще са в интервала 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

Във вторник все още промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони - и слънчево, само на отделни места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. В Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната - и разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са над 20 градуса, сутрешните ще са без особена промяна.

През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи, на места в Северна България ще превали слаб дъжд. Вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. В сряда ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде умерен.

Температурите ще продължат да се понижават, като в североизточните райони максималните ще останат под 10 градуса, в останалата част от страната ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама