Екатерина Захариева ще проведе преговори с външния министър на Армения

07:40, 28 окт 19 / Политика 25 1870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на официално посещение в Република Армения.

Днес Захариева ще проведе преговори с външния министър на Армения Зохраб Мнакацанян. Двамата ще подпишат междуправителствен протокол за прилагане на Споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Армения.

Екатерина Захариева и министърът на териториалната администрация и инфраструктура Сурен Папикян ще подпишат междуправителствено споразумение за международен транспорт и автомобилни превози, съобщиха от МВнР.

В рамките на посещението си вицепремиерът и външен министър на България ще разговаря и с премиера на Армения Никол Пашинян, както и със заместник-председателя на парламента Вахе Енфиаджан, който е и ръководител на парламентарната група за приятелство Армения-България.

Това е първото посещение на Екатерина Захариева в Република Армения. Последното официално посещение на ниво министър на външните работи между двете страни беше на 15 януари 2016 г. в България.

Между България и Армения съществуват традиционно приятелски отношения. 10 800 български граждани имат арменски произход. През 2018 г. страната ни е посетена от 5371 арменски туристи, а 3084 български туристи са били в Армения. Стокообменът за 2018 г. възлиза на 27,3 млн. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама