Американски тийнейджъри избират да живеят в приемни семейства у нас

14:10, 27 окт 19 25 2259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди година три 18-годишни американки избират да учат в България и да живеят в приемни семейства у нас. Макар и само за 12 месеца, Аби, Карина и Макена напускат дома си и заживяват в нашата родина.

Аби е от мексикански произход, която учи корейски език в българско училище. Карина пък е от Вашингтон, а Макена – от Небраска. Попадат у нас по програма на Американския департамент и започват да посещават часовете в столичното 18 СУ „Уилям Гладстон”. Пред Нова телевизия трите американки споделят, че не са знаели почти нищо за страната ни преди да се впуснат в тази авантюра.

„Участват в учебния процес, във всички часове, включително и в часовете, провеждани на български език”, каза Радина Младенова, зам.-директор на 18 СУ „Уилям Гладстон”.

Карина смята, че в България е намерила своето място: „Харесвам си средата и приемното си семейство.”

На Макена в България най-много й харесва времето, което прекарваме в приказки с близките си, когато излезем да хапнем навън: „В САЩ това се случва толкова бързо - излизаш, ядеш и се прибираш.”

За най-странно от всичко Аби намира айряна: „В САЩ киселото мляко е предимно сладко, ядеш го за десерт. Да е солено и още повече пък течно...е изключително странно.”

За езика ни казват, че е труден, но не и невъзможен. А кирилицата - красива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама