Мелник вече е толкова малък, че кметът няма да се избира

12:10, 27 окт 19 25 1688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малкият град в България - Мелник вече стана толкова малък, че няма право сам да си избира кмет. Жителите на градчето са намалели до около 180 и така следващият градоначалник ще бъде назначен, а не избран. Независимо от това местните хора са спокойни и силно се надяват Мелник да се развива като туристическа дестинация, предаде Нова телевизия.

Малкото останали се събират близо до мегдана край изоставена сграда, която в миналото е била турски конак, после е станала общежитие, а днес изглежда отчайващо рухнала. Пред тази сграда вървят закачките на мелнишките младежи.

В Мелник хората си имат проблеми. Да, някой ще каже малки проблеми, но пък в малкия град местните си държат на исканията.

„Училището, което е много зле и то трябва да се ремонтира. Трябва по-често да се хвърля боклука, защото лятото много мирише“, разказаха местните жители. 

Единственото препитание тук са механите и ресторантите. И затова борбата между местните хора, и преди, и след избори е, кой ще привлече повече клиенти.

Ако се провеждаха избори за туристическа дестинация Мелник щеше да отиде поне на балотаж, шегуват се в градчето. И не са далеч от истината, защото забележителностите в района са десетки.

Купуването и продаването на вино в Мелник далеч не е престъпление. Разбрал го е още Чърчил навремето. Разбира го и всеки, който днес посети местните изби. И се впусне във винените турове, които предлагат мелнишките винари.

Сити с вълшебно вино, но леко встрани от света в полите на Пирин, в Мелник чакат изборите без особена емоция. Все се надяват някога боклукът да започне да се изхвърля по два пъти или пък да се появят аптека, лекар, зъболекар, за да предложи и най-малкият град в България елементарни условия за живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама