Патриарх Неофит: Да се стараем да умножаваме вярата си чрез добри дела

12:29, 26 окт 19 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската православна църква почита паметта на Свети Великомъченик Димитрий Мироточец. На днешния ден своя храмов отбелязва и единствената църква, която носи неговото име. Тя се намира в столичния кв. „Хаджи Димитър“.

На Архиерейската служба, оглавена от негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, присъства Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, предаде репортер на БГНЕС.

„Димитровден е обичан празник от българския народ, особено от земеделците. Той е свързан с Гергьовден, когато земеделците излизат при своите земи да работят за своя успех. А сега, на Димитровден, те благодарят на Бога за добрата реколта и спокойно посрещат зимния период.

Много е показателен и животът на Св. Димитрий затова пожелавам на всички, които обичат този празник да се вдъхновяват от подвига му и неговия дом, да бъдем честити с нашата вяра, която пазим и обичаме и ще се стараем да умножаваме с добри дела. Много вярност и преданост към Бога и светата му църква. Честит празник“, пожела Патриарх Неофит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама