Земетресение с магнитуд 4,4 вся паника в Италия

10:03, 25 окт 19 / Свят 25 1911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земетресение с магнитуд 4,4 беше регистрирано днес сутринта в Тиренско море край южното крайбрежие на Италия, това съобщи Националният институт по геофизика и вулканология на Италия (INGV).

Сеизмолозите са регистрирали труса в 06:31 ч. местно време. Земетресението е на 11 километра в морето край бреговете на южния италиански регион Калабрия близо до град Скалеа.

Ново изригване на вулкана Етна

Колебанията на земната повърхност ясно са се усетили в този град и в редица други населени места в региона. Треморът е изплашил много местни жители, които бързо са напуснали домовете си, съобщава РИА Новости. Според властите на Калабрия, няма жертви и щети.

Сеизмичната активност в Южна Италия не спира. На 7 октомври специалистите на INGV регистрираха земетресение с магнитуд 4,0 в района на Катандзаро в Калабрия. Тогава местните власти разпоредиха евакуация на училищата, защото треморите предизвикаха голяма тревога сред населението.

Точно преди седмица земетресение с магнитуд 3,3 разтърси сицилианската провинция Катания близо до вулкана Етна, който възобнови дейността си на 14 юли.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама