Андрей Петков, ДБГ: Услугите в София да са с клик, вместо в плик

14:54, 24 окт 19 25 2037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намаляване на задръстванията и облекчаване на трафика е сред основните неща, за които ще се работим в следващия Общински съвет Това коментира Андрей Петков - кандидат за общински съветни от коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), съобщиха от партията.

„Изчисленията ни показват, че завършване на Околовръстния път и изграждане на вътрешни градски рингове ще намалят наполовина трафика в центъра на града, а по този начин и задръстванията”, посочи Петков, който е и докторант в УНСС в сферата на транспорта.

Необходимо е намаляване на времето за придвижване в града чрез преструктуриране на градския транспорт и осигуряване на приоритетното му развитие. През почивните дни, когато е най-натоварен, е с най-разреден график и това трябва да се промени“, добави той.

Пред ТОПНОВИНИ - Димитър Делчев: За да има промяна, трябва да изкореним корупционния модел на ГЕРБ

Петков допълни, че е необхдимо да бъдат изградени и повече велоалеи, които да могат реално да се използват от хората.

Като председател на младежката структура на ДБГ за него е изключително важно София да бъде „smart city". „Това означава умно управление, умна икономика, мобилност, начин на живот. Необходимо е бизнесът да подпомогне развитието на иновативните производства и старт-ъпи. Време е Столична община да стане част от действителността и електроннните търгове за обществени поръчки да бъдат разработвани на базата на блокчейн техлология. Изобщо, всичко, което се реализира, да бъде с клик, вместо в плик. Така ще има по-голяма и постоянна отчетност, а не да трябва да чакаш месец за достъп до информация и хората да не са наясно за какво се харчат парите им“, каза още Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама