Сидеров: Аз охранявам честта и достойнството в политиката

14:27, 24 окт 19 25 1829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров входира оставката си в парламента. Това съобщи самият той във видео, излъчено във „Фейсбук“. За да е факт напускането му, то трябва да бъде гласувано и в пленарната зала.

Оставката на Сидеров е във връзка с кандидатурата му за кмет на София. За пореден път той призова опонента си от ВМРО - Ангел Джамбазки да последва примера му като напусне Европейския парламент.

Сидеров подава оставка като депутат и призова Джамбазки да напусне ЕП

„В останалия ден и половина до края на изборната кампания отново призовавам Ангел Джамбазки, който е член на ЕП с 15 хил. евро месечна заплата, да направи същото. Защото неговите колеги твърдят, че той влиза в битката, за да стане кмет. Като е така, да подаде заявление за напускане в ЕП“, посочи Сидеров.

Според него по този начин играта ще бъде честна.

„Всичко друго са игри с избирателите. Ако в рамките на утрешния ден Джамбазки не подаде такова заявление, ще имаме пълното основание да твърдим, че той лъже и мами избирателите. Как се нарича такъв човек – нека хората сами да решат“, заяви лидерът на „Атака“.

Той коментира още, че 15 хил. евро на месец явно са по-важни за Джамбазки от интереса на избирателите в София.

За мен обаче е важно да бъда честен с избирателите си. Винаги съм бил честен с тях и сега постъпвам честно. Нека да покажем, че политиката е запазила някакво пространство за чест и достойнство. Засега това пространство го охранявам аз“, заяви Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама