СДВР: Две жени са задържани заради сбиване на протестите

13:18, 24 окт 19 25 3642 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

В момента две дами са задържани и са отведени в Първо районно управление. Това каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев пред журналисти, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Сигналът е постъпил преди около 40 минути. На място ще се изясняват причините за  сблъсъка.

Попитан защо има толкова силно полицейско присъствие при процедура за избор на главен прокурор, комисар Хаджиев заяви: „Ние сме взели съвсем нормални мерки с оглед обезпечаване на обществения ред. Полицията не възприема като „блокаж“ ситуацията около района на ВСС. От СДВР отказаха да назоват точната бройка на служителите, които участват в днешните демонстрации.

Протести срещу избора на Гешев блокираха центъра на София

Георги Хаджиев поясни, че организаторите на протеста в защита на Иван Гешев първи са изпратили заявление за предстоящи действия пред сградата на ВСС. По-късно е подаден иск и от гражданско сдружение „Боец“ за протест на същото място, като Столична община е препоръчала втората демонстрация да бъде проведена пред Съдебната палата, за да се избегнат сблъсъци. 

Преди няколко часа симпатизанти на сдружение „Боец“ затвориха движението на пл. „Орлов мост“. От полицията заявиха, че организацията няма издадено разрешение за затваряне на булеварда. Те призоваха протестиращите да отворят движението. „Орлов мост “ е блокиран, при такава ситуацията има няколко варианта. Ние предпочитаме с преговори да освободим движението“, заяви Хаджиев.

Протестиращите на "Орлов мост" се оттеглят само, когато през бул. "Цариградско шосе" преминават линейки и след това отново блокират преминаването по него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама