365 са сигналите за нарушения на изборния процес в страната

12:30, 24 окт 19 25 1939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

365 сигнала за нарушения на изборния процес са постъпили до 24-ти октомври. Задържани са 11 лица, а други 1194 са предупредени от полицаи. Това съобщи заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров, съобщава Нова телевизия. 

Полицията е в постоянен контакт с пожарната, прокуратурата и ведомствата, отговарящи за изборите. От пожарната са проверили над 5000 сгради. За местния вот са разкрити 181 подвижни комисии.

"Издадени са над 61 000 лични карти, за да могат да гласуват гражданите. От началото седмицата удостоверителните документи са над 300", съобщи Светлана Ценева от МВР, цитирана от БГНЕС.


14 000 служители на МВР са ангажирани да пазят реда по време на местните избори. В София 170 патрулни коли ще ескортират бусовете с протоколи от избирателните комисии до зала „Арена Армеец”, където ще бъде разположена Общинската избирателна комисия. Протоколите ще се приемат след 20:00 часа в изборния ден.

„Бяха извършени обследвания на печатниците за бюлетини, като те са 3 в София, 1 в Пловдив и 1 в Плевен. Във всичко области и места, където се съхраняват изборните книжа и бюлетини, има денонощна полицейска охрана. До настоящия момент има 365 сигнала за нарушение на изборния процес, 31 са образуваните производства, 11 са задържаните лица, написани са 4 акта”, заяви старши комисар Тодор Гребенаров, зам.- директор на ГДНП.

Призовавам всички да бъдем търпеливи и да проявим разбиране”, заяви ст. Инспектор Красимира Стоядинова, СДВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама