Затварят паркинги в Белгия заради престъпления на мигранти

10:35, 24 окт 19 / Свят 25 2234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийските власти затварят до 7-ми ноември няколко международни паркинга за товарни автомобили, където често се засичат престъпления, извършвани от мигранти. Това съобщават местни медии след новини за открития във Великобритания хладилен камион с 39 човешки трупа, съобщи БТА.

"Камионът на ужасите" е с варненски номера

От мярката са обхванати десетина паркинга по западната белгийска граница, както и в районите на Брюксел, Лиеж и Гент. Тези паркинги се затварят за ползване от товарни превозни средства в часовете от 20:00 до 7:00 часа., уточняват властите. Допълва се, че въпреки отдавна предприетите мерки на полицията, не спират случаите, в които мигранти се опитват да се качат в спрели камиони, за да достигнат до Великобритания, или обират превозните средства и водачите.

Идентифицират 39-те тела, открити в камион в Есекс

Местният съюз на превозвачите оспорва предприетите от властите мерки за частично временно закриване на паркингите и пояснява, че така водачите няма къде да спират за определената по закон почивка. По техните думи новите обстоятелства налагат водачите да спират за почивка в аварийните ленти, което е опасно и незаконно. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама