Борис Джонсън: Потресен съм от трагедията с камиона в Есекс

14:08, 23 окт 19 / Свят 25 1883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон, съобщиха Reuters и БТА.

"Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички близки на загиналите", заяви Джонсън.

Намериха тела на 39 души в камион в Есекс

Британският секретар по вътрешните работи Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена. "Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Twitter.

Депутатът и бивш зам.-министър на здравепозването Джаки Дойл-Прайс определи новината като "болезнена".

"Трафикът на хора е отвратителен и опасен бизнес", туитна Дойл-Прайс и добави, че се надява полицията на Есекс да "изправи тези убийци пред съда". Сиймъс Леени, мениджър в северноирландската Асоциация за товарен транспорт, заяви, че камионът е идвал от България, като влизането във Великобритания през Холихед е "необичаен маршрут".

"Хората казват, че сигурността и проверките са увеличени на места като Дувър и Кале, така че може да се разглежда като по-лесен начин да влезете, като отидете от Шербур или Роскоф (б.р. - градове във Франция), до Росларе, а след това нагоре по пътя за Дъблин", обясни експертът и отбеляза, че "... дълъг път е и това ще добави допълнителен ден към пътуването."

През юни 2000 г. 58 китайски имигранти бяха открити задушени до смърт в камион в Дувър. Имаше двама оцелели. През следващата година холандският шофьор на камиона влезе в затвора по обвинение в убийство.

По-рано беше съобщено, че по първоначални данни от разследването камионът е дошъл от България и е влязъл във Великобритания на 19-ти октомври през източното английско пристанище Холихед. 25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, е арестуван.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама