Националите по крикет с историческа победа

13:47, 23 окт 19 / Спорт 25 1504 Topnovini
1
Националният ни мъжки отбор по крикет Т 20 спечели международен турнир в Гърция за национални отбори. Т20 е вариант на крикет, който е включен в програмата на Олимпийските игри през 2028 година и това прави интригата за квалификациите още по-голяма, съобщиха от Българската федерация по крикет.
 

В първия си мач България победи Сърбия с превъзходна игра на капитана Пракаш Мишра. За 20 овъра сърбите успяха да постигнат 156 ръна/точки/. Във втория ининг нашия отбор започна много мобилизирано и успя да спечели срещата в 18 овър със 161 ръна.

 
Нашите национали загубиха втората среща от Гърция, като първият ининг беше завършен с едва 94 отбелязани ръна. Домакините, чийто отбор е съставен основно от чужденци, се възползваха от това и спечелиха мача и съответно първото място в групата. 
 
България и Гърция се срещнаха и на финала, тъй като по регламент за него се класират първите два отбора в групата на Т20I. Гръцкият отбор спечели жребия и избра да играе филдинг първи в тази среща. Нашият отбор беше променил тактиката, както за батиране, така и за филдинга. За 20 овъра българските национали отбелязаха 135 ръна. При смяната на ининга Гърция успя да реализира само  117 ръна  и България спечели мача. 
 
В срещата за купата на  HPL (Гръцката премиерна лига) нашите национали загубиха от ForgeAthens., а след това победиха КК Пакистан-Корфу, съставен от чужденци, живеещи постоянно в Гърция. Така България спечели третото място в крайното класиране на HPL по Т 20 и се изкачи с няколко позиции в Световния ранкинг по Т20.
 
„Наистина постигнахме голям успех. За първи път националите ни спечелиха турнир от такъв ранг и това ме кара да бъда много горд и щастлив от първото място. Нашият тим е един от най-младите в Европа и за разлика от другите страни е съставен почти изцяло от български състезатели. Смело вървим по начертаната програма за развитие по пътя към Олимпиадата през 2028 година”, съобщиха от Българската федерация по крикет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 142 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.