Миню Стайков предаден на съд за злоупотреба с европари

12:06, 23 окт 19 25 1997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Миню Стайков е предаден на съд по второ дело, съобщиха от Специализираната прокуратура. Обвинителният акт в Специализирания наказателн съд е внесен срещу него и още 13 лица. Петима от тях са служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Запорираха имущество за 134 млн. лв. на Миню Стайков

Привлечени са към наказателна отговорност за злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Един е обвинен и за лихварство. Предоставял е кредити срещу лихва, чиято обща стойност надхвърля един милион лева, в т.ч. на търговски дружества, предоставящи бързи кредити.

В момента Миню Стайков е с наложена от съда мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Останалите обвинени са с парични гаранции в различен размер, които са внесени.

Собственикът на "Винпром - Карнобат" беше задържан от началото на септември миналата година, когато беше обвинен в ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и незаконно производство на цигари. Дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, спецпрокуратурата му повдигна нови обвинения - за злоупотреба с европари. Специализираният наказателен съд го остави в ареста, а Стайков започна гладна стачка в знак на протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама