Задържаха над 18 000 стоки-ментета на "Капитан Андреево"

11:48, 23 окт 19 25 2482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите служители на Териториална дирекция "Южна морска" и на Главна дирекция "Митническо разследване и разузнаване".

Стоката е открита около полунощ на 13 октомври при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Унгария. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи.

Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки, сред които „Gucci“, „Louis Vuitton“, „Tommy Hilfiger“, „Armani“, „Michael Kors“. За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама