Маринов: Има задържани кандидати за местните избори в Несебър

08:19, 23 окт 19 25 2938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има задържани кандидати за местните избори в Несебър. В момента те са в районното управление и ще бъдат конвоирани до столичното следствие, където ще изтърпят 72-часово задържане под стража. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от Нова телевизия.

Сред задържаните е и кметът Николай Димитров, който отново участва в надпреварата за кметския пост. На останалите се търси отговорност като членове на групата.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петимата задържани кандидати за местната власт в Несебър, съобщава БНР. 

„Проверяваме всички сигнали за купуване на гласове. Наближавайки датата на изборите, те зачестяват. Поне 5-6 сигнала проверихме във вчерашния ден“, каза вътрешният министър. Той отхвърли обвиненията на опозицията, че сигналите срещу управляващите не се проверявали.

Кандидати за кметове и общински съветници ще бъдат арестувани

Маринов коментира и отпадането на мониторинга на ЕК за България. „Това е успех, свързан с дългогодишен труд на правителствата, така че да отговорим на всички европейски показатели”, каза министърът. „Това, което касае МВР, още при предишните доклади отпадна от мониторинга, но ние продължаваме да работим в тази насока”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама