Спрян е конкурсът за нов директор на програма „Хоризонт“

15:40, 22 окт 19 25 2606 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Временният шеф на БНР Антон Митов съобщи за ТОПНОВИНИ, че конкурсът за нов директор на програма „Хоризонт“ е спрян. „Не се излъчва в ефира. Всеки момент ще го спрем и на документи“, посочи той.

Стартът на конкурса за нов директор на програмата бе обявен на сайта на националното радио на 9 октомври. По- късно СЕМ започна процедурата за предсрочно отстраняване на предишния генерален директор на БНР Светослав Костов.

Антон Митов обясни, че ще разговаря със служители в радиото, за да се поеме „Хоризонт“ временно от някого. „Не знам кой ще се съгласи“, коментира той и не прогнозира кога ще стане ясно името на съгласилия се.  

Колкото по- скоро, толкова по-добре“, заяви временният шеф на радиото, като допълни, че процесът е бавен и не става изведнъж.

Временният шеф на БНР: За три месеца много неща трябва да се свършат

Да се търси директор на „Хоризонт“ се налага заради пенсионирането на Ивайло Савов. Той разказа за оказван натиск да се свали от ефир Силвия Великова и да й се отнеме съдебния ресор. На поста след него за кратко беше Николай Кръстев, който напусна часове след скандала заради свалянето на Великова.

Продължаваме да се интересуваме и от подписания анекс към договора за доставка на ток за БНР в София. С документа цената се увеличава с 22%.

Още чакам да стигна до него, да го прочета и да видя за какво става въпрос“, заяви по въпроса Антон Митов. „Аз не съм го разписал. След като е анекс към договор, не е минавал през Управителния съвет“, каза още той.

Проверка в БНР заради източване на бюджета

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама