Валери Симеонов внесе сигнали при Сотир Цацаров и Младен Маринов за брокери на гласове

18:36, 21 окт 19 25 2656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов днес.

По време на разговорите беше поставен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден. Акцентът беше поставен върху Пловдив.

Предоставяйки новите сигнали, Валери Симеонов и членове на ръководството на НФСБ припомниха как на миналите местни избори през 2015 година резултатът в Пловдив беше обърнат в последния момент, а полицията - изтеглена от циганските махали.

По време на срещата са били предоставени и сигнали за купуване на гласове в Благоевградска област.

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се ангажирали да проверят предоставените им сигнали, да проведат допълнителни разговори с директора на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде осигурено до края на изборния ден полицейско присъствие в махалите.

Протестиращи поискаха Румен Радев да наложи вето на Закона за шума

На второ място е бил поставен въпросът за спазването на Закона за шума през лятото и пасивното отношение на някои полицейски служители и началници. Конкретни сигнали са предоставени за Созопол.

В отговор на това МВР-министърът е информирал Валери Симеонов, че шефът на РПУ – Созопол е освободен. Поставен е бил и въпросът за озвучаването на циганските сватби.

Отчетен е положителен резултат от прилагането на Закона за шума. Предстои допълнително синхронизиране на действията на контролните органи за прилагането на закона в цялата му строгост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама