Манолова: Все още не съм загубила инстинкта си на омбудсман

17:10, 21 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1207 Topnovini
1

„Моята кампания върви с пълна сила, срещам се с хора, слушам ги, чувам техните проблеми, решавам някои от тях. Все още не съм загубила инстинкта си на омбудсман. Всъщност кметът е този, които е най-близо до функцията на омбудсмана”, това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

„В рамките на кампанията представих основни акценти от моята програма, която е писана в рамките на 1 месец. С екипа ми предлагаме решения по всяка една от важните за столичани теми”, посочи още тя.

По думите на Манолова влизането й в битката за кмет на София е било трудно, но осъзнато решение.

„Аз можех да си остана на позицията омбудсман и да я превърна в един обикновен административен пост, защото беше ясно, че властта няма да позволи моите кампании да бъдат финализирани успешно, но предпочетох да защитавам гражданите от друга позиция и с други средства”, каза още тя.

Манолова: Фандъкова е един почтен човек, но остави други да взимат решенията в общината

„Всъщност кметът има огромен ресурс, ако иска да се посвети на проблемите на гражданите. Той може да реши проблемите с мръсния въздух, с детските градини, с тротоарите, с дупките и други”, категорична е Манолова.

На въпрос за двата й имота в София, за които се твърди, че е придобила под пазарната цена, Манолова първоначално отговори:

"Твърди се, че г-жа Фандъкова не си е платила местните данъци". И добави: "Тези мои 2 имота са публично декларирани, те са известни, анализирани. Влязох във властта през 2005-а година с два имота. В момента имам 2 имота, апартамент от 96 квадрата в кв. "Хладилника" и адвокатска кантора, която е купена с кредит". Манолова заяви, че не е закупила имотите под пазарните цени.

Относно финансирането на кампанията й, Мая Манолова каза:  "Може да видите на сайта на Сметната палата и кампанията пълен списък с дарителите, преведените суми и направените разходи. Това е динамичен процес, в който последните внесени суми може и да не бъдат отразени на секундата".

Запитана как ще протича работата й с хората от Столичния общински съвет и как ще търси подкрепа от тях, тя беше категорична: „Ще работя с абсолютно всички общински съветници, включително и с г-жа Фандъкова, която е водач на листата на ГЕРБ. Когато става дума за конкретни решения, аз не смятам, че ще се намери общински съветник, който да гласува срещу интересите на столичани”.

„Хората не се интересуват от това какво ще си кажем ние с Фандъкова. Те се интересуват от това как ще се решат техните проблеми”, заключи Манолова.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 152 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.