Откриха два нови центъра за възрастни хора в Долна Баня

15:24, 21 окт 19 / Общество 25 1050 Topnovini
1

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри два нови центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора и пълнолетни лица с деменция в град Долна Баня, съобщиха от МТСП.  Той поздрави кмета на общината Владимир Джамбазов и неговия екип за  дългогодишните усилията за развитието и предоставянето на качествени социални услуги в общността. В новооткритите центрове подслон ще намерят общо 30 души, за които ще се грижи екип от  професионалисти, предоставяйки най-добрите грижи и подкрепа. С откриването им предлаганите услуги в общината вече са 9, а от тях се ползват близо 200 потребители.

Фонд „Социална закрила“ ще финансира 84 проекта за подобряване на социалните услуги

 „Долна Баня е сравнително малка община, но тя има една изключително добре развита мрежа от услуги. Министерството на труда и социалната политика приветства всяка инициатива, която подпомага социалната интеграция на деца и пълнолетни лица от уязвимите групи и им дава възможност за самостоятелен живот и по-добро бъдеще, каза министър Петков.

 По време на приветствието си той посочи, че по Плана за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа до 2021 г. е предвидено да се разкрият общо 100 нови социални услуги за 2 140 потребители.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани