Родители от Благоевград отново на протест срещу промените в социалната политика

18:37, 20 окт 19 / Общество 25 1163 Topnovini
1

Родители от Благоевград отново излязоха на протестен автопоход срещу промените в социалната политика и поискаха отмяна на 27 закона, съобщи БНР.

Около 10 автомобила се включиха в протестния автопоход, който премина през централните булеварди на Благоевград.

Според родителите Стратегията за детето е само един визионерски документ, с който управляващите легитимираха недопустима за обществото нова социална политика, накърняваща неприкосновеността на семейството, заяви Цветелина Попова, един от организаторите на протеста.

“Бяха променени 27 закона – за социалните услуги, за закрила на детето, социалният кодекс, Наказателният кодекс…Промените са изключително обезпокоителни за нас родителите, още повече от това, че не срещаме комуникация с управляващите“.

Протестиращи родителски и други граждански организации са настоявали за среща с президента и премиера, която обаче до момента не се е състояла. Липсата на чуваемост е втвърдила позициите на недоволните.

“Вече имаме все по-малко време до влизането в сила на проблемните закони. Няма да се откажем докато законите не бъдат отменени“.

Родителите отново отхвърлиха обвинението в политическо подстрекалество на протестите. “Инициативата е изцяло гражданска, родителска. Няма как да бъдем платени, касае за децата ни“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 57 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.