Валентин Михов: Агитките на стадионите са платени митинги

11:11, 20 окт 19 / Спорт 25 1489 Topnovini
1

„Футболът е сериозна политика. Агитките на стадионите са платени митинги. Много от политиците използват голяма част от агитките в предизборни кампании“. Това каза пред БНР Валентин Михов, член на Изпълкома на БФС в оставка.

И Валентин Михов подаде оставка

Според него всичко за мача България – Англия е било замислено отдавна провокативно:

„Самото ръководство на английския футбол започна да нагнетява обстановката десетина дни преди мача в понеделник. Това беше подготвено, за да се стигне до оставките във Футболния съюз“.

В предаването „Неделя 150“ Валентин Михов изрази убеденост, че българският футбол може да реши въпроса с проявите на феновете:

„Трябва превантивно да се работи с феновете. Сред тях има много свестни хора, но има и такива, които искат да се покажат. В основаната на бъдещото ръководство на БФС трябва да бъде сериозната работа с феновете. Те си имат ядро, ръководители, трябва с тях да се работи“.

Михов беше категоричен, че „в България сме далечни роднини на корупцията“:

„За да има корупция, трябва да има пари. Българският футбол няма такива пари, някои отбори изнемогват… За уредени мачове трябва да има доказателства. Че има заигравания, че има някои съдии, които се подлагат на някакви интереси, сигурно е така. Това, което става в Европа, е далече от България. При нас е много по-спокойно и по-честно“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 161 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.