Александър Сиди: Кандидат на Демократична България си позволи недопустим език на омразата

10:50, 19 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 800 Topnovini
1

''Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България, направи изключително грозен, антисемитски коментар във Фейсбук''.

За това алармира членът на Националното ръководство на ВМРО и народен представител в 44-ото Народно събрание Александър Сиди, по повод коментар на Тома Белев в социалната мрежа, със следния текст: „Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

''Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демокртична България, забележете – на онези, които обвиняват нас, че сме нетолерантни фашизоиди, си позволява ужасен език на омраза'', пише Сиди. 

Борисов: С британския премиер категорично осъдихме расистките прояви

''Под пост във Фейсбук за очакван скок на цената на самолетните билети заради либерално изродилия се еко „феномен“ Грета Тумберг, той си позволява да се подиграе с един изключително мрачен епизод от човешката история, а именно геноцида над евреите''. 

Александър Сиди настоя арх. Борислав Игнатов - кандидатът за кмет на столицата от ДБ, както и лидерите Иванов и Атанасов незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос.

''Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този недопустим език на омразата!'', призова Сиди. 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани