Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

09:35, 19 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 957 Topnovini
1

''Битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата'', това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в ефира на БНТ.

''Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората''. Той добави, че столицата задава тона за цялата страна, затова е нормално сблъсъкът между политическите опоненти да е най-силен точно тук.

Лидерът на БСП - София заяви, че с ВМРО, с чийто представител Ангел Джамбазки влезе в остър дебат в студиото, социалистите имат консенсусни теми като транспорта в столицата и подобряването на средата за живот в крайните квартали.

Калоян Паргов: Парите на хората от данъци и такси трябва да им се връщат под формата на грижа

Калоян Паргов посочи и проблемите, с които управляващите в Столична община не се справят досега.

"На първо място това е вътрешнокварталната инфраструктура. Има райони на София, в които асфалтът е от времето на социализма, каза той. Вторият проблем е градският транспорт, който трябва да бъде по-удобен, бърз и комфортен за гражданите, за да го използват приоритетно. Много е важно да улесним достъпа на повече хора до метрото. Това може да стане с довеждащ транспорт в кварталите. Така ще облекчим трафика в София. В момента метрото го намалява с 10-15%. Трябва да увеличим този процент до 30-40'', категоричен беше той. 

''Третият проблем е недостигът на места в детските градини. Управляващите в Столична община регистрират устойчиво несправяне с него в продължение вече на 10 години. Четвъртият проблем е мръсният въздух в София. След 600 млн. лв. инвестиции за справяне с него в периода 2011-2017 г. се оказа, че в града ни въздухът е 5 пъти по-мръсен", заяви той.

Калоян Паргов за пореден път потвърди подкрепата на БСП за гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. Лидерът на столичните социалисти добави, че софиянци искат промяна и я виждат в лицето именно на доскорошния омбудсман на Република България.

"За пореден път ще кажа, че Мая Манолова беше подкрепена на най-високия форум на градската организация на БСП в София, след това получи единодушна подкрепа и от Националния съвет'', припомни Калоян Паргов.

''Освен това ние, заедно с АБВ, Движение 21 и социалдемократите, подписахме с Мая Манолова споразумение за подкрепа, което се основава на общите ни политики за развитието на града и тя ще следва като кмет. Вярвам, че Мая Манолова, заедно с едно ново мнозинство в Столичния общински съвет, ще донесе тази дълго чакана различна перспектива за развитието на София", каза той. 

Според Калоян Паргов кампанията е много динамична и интензивна. "Хората се интересуват от перспективата, която ние, политиците, можем да им предложим'', коментира той.

''Нашите идеи, които обсъждаме с представители на различни целеви групи от обществото, срещат одобрение. Всички говорят за промяна, очакват промяна. Истината е, че битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата", заяви Паргов. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 222 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.