Продължава доставката на бюлетините за местния вот

09:03, 19 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1035 Topnovini
1
2
3
4
5

Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната.

„Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, каза тази сутрин заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев.

Той припомни, че извозването започна в четвъртък и посочи, че ще продължи до другия четвъртък.

От МВР е осигурена охрана и ескорт на превозните средства, превозващи бюлетините до областните центрове в страната

Днес има за транспортиране няколко маршрута. Първият – Перник-Кюстендил, вторият по маршрута Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

ЦИК: Първите камиони с бюлетини поеха към пет областни града

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно транспортирането няма специфичност, която да обуславя избора на местата, от които да започне доставката на изборните книжа.

„Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване“, обясни Александър Андреев от ЦИК, цитиран от БГНЕС.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 165 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.