Висшата лига с нова офанзива срещу расизма

21:47, 18 окт 19 / Спорт 25 3149 Topnovini
1

Ръководството на Висшата сформира екип от бивши и настоящи футболисти, с които възнамерява да се бори срещу расизма по стадионите, съобщи bTV.

Темата е особено актуална напоследък. През последните няколко месеца английски футболисти бяха обект на расизъм по време на мачове в първенството, както и в срещи от европейските квалификации.

Най-пресният пример е от преди няколко дни в София, когато мачът на стадион "Васил Левски" между националните отбори на България и Англия бе прекъсван на два пъти заради расистки скандирания на българските фенове срещу играчите на Гарет Саутгейт.

Хубчев: Расизмът е причината за празните стадиони в България

Затова Висшата лига създаде т. нар. консултативна група от представители на BAME (black, asian, and minority ethnic) – тъмнокожи, азиатци и етнически малцинства.

В тази група заедно с мениджъра на "Донкастър Роувърс" се включват играчите Дарън Мур  Уес Морган, Рахим Стърлинг, Тами Ейбрахам, Трент Алекзандър-Арнолд, Хюн Мин Сон, Теему Пуки, Джордан Пикфорд, Калъм Уилсън и др.

Те ще дават съвети на футболните власти, а също така ще се снимат в рекламни клипове в рамките на кампанията No Room For Racism (Няма място за расизъм).

Първият клип бе пуснат преди няколко часа, а участниците в него призовават всеки, който стане свидетел на расизъм, да докладва на съотвените органи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани