Александър Вачев, БСП: Искам да превърнем "Триадица" в перлата на София

16:36, 18 окт 19 25 3039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Александър Вачев е кандидат на БСП за кмет на район "Триадица". Той е на 50 години, икономист информатик и експерт в областта на сигурността.

- Защо решихте да се кандидатирате за кмет на район "Триадица"?

Възпитан съм да се възмущавам от нередности, некомпетентност и беззаконие. Време е да се върнем в правилния път. Зная кой е той и как да тръгнем по него. Освен това през целия си съзнателен живот съм работил за благото на обществото и в момент, когато при теб идват хора и те питат дали си съгласен да те номинират за техен кмет с надеждата, че няма да им откажеш, разбираш, че е настъпил момента, в който можеш и трябва да бъдеш полезен за бъдещето на тези хора.

- Предизвикателство ли е за Вас да бъдете кандидат на БСП?

Никога не съм се изправял пред дилема коя е моята партия, предвид историята и постиженията ѝ, няма как за мен да не е чест или както вие казвате предизвикателство да бъда кандидат на БСП. Само се замислете, до преди месец в София се движихме по положения през 1980 година асфалт на бул. "България" и нямаше дупки. Да имаше леки неравности, но като цяло още се държеше достойно на фона на ремонтите на ремонти, които станаха запазена марка за ГЕРБ и техните „видими резултати“. Като се върнем още назад във времето ще установим колко много е направила нашата партия за България. Имахме индустрия съизмерима с големите икономически колоси, а в отделни сектори направо си бяхме първенци. Нямаше хора, ровещи в кофите за боклук. Всички бяхме сигурни, че ще имаме работа, ходехме на море с една заплата, разходите за режийни не бяха проблем. А сега? Никой не може да бъде сигурен за нищо, най-малко за работата си. Бедните са навсякъде, дори и сред работещите. Разходите отчайват с размера си повечето хора. Почивката малцина могат да си я позволят, да не говорим колко заплати ще ни струва.

Като се замисля, според мен, предизвикателството ще е за нашите опоненти да ни преборят, защото ние защитаваме справедливите искания на гражданите, а когато правиш това не знам каква трябва да е силата, която да пребори народа. Ситуацията, която наблюдаваме последните години в България – нашата партия е градила за 45 години и вече 30 години новоизлюпените „демократи“ не могат да го разрушат. Не ме разбирайте погрешно, това не е някаква носталгия по изтеклото време, наречено близко минало. По-скоро това е въпрос на интелектуална честност и реализъм. Това трябва най-после да се промени. Да спрем да рушим и да започнем отново да градим! Нашият древен град и нашите деца го заслужават!

- Какво трябва да се промени във Вашия район?

Много са нещата. Като започнем от факта, че в двата южни квартала на нашия район - "Манастирски ливади - Изток" и "Кръстова вада", напълно липсва социалната инфраструктура, почти липсва подземната и надземна инженерна инфраструктура, като продължим с огромния проблем – паркиране и стигнем до чистотата, разбирате колко съм прав. Последните два проблема са валидни за всички останали квартали.

Има още нещо, на което много хора не отдават голямо значение, а трябва. Това е поддържането на направените неща. Защото нашите централни квартали имат почти всичко, но от години не са поддържани и естествено всичко е започнало да се руши. Погледнете едно от големите богатства на района – Южния парк – място за релакс и спорт, за което се изляха милиони, за да има още разкопки и разбити алеи и да няма място, където идващите за почивка хора да си паркират автомобилите. Да не говорим, че от платените развлечения в парка много родители не смеят да го посещават, защото не могат да си ги позволят. Да не говорим, че всичко това е превърнало нашия красив парк в селски панаир. 

Ако на всички нас е ясно, че демографската криза е най-сериозния проблем, тогава недоумявам, защо в двата квартала - "Манастирски ливади – Изток" и "Кръстова вада" нищо не се прави по въпроси като детски заведения, училища, спортни и детски площадки. Какво чакаме? Младите хора, които заселват и то с бързи темпове тези квартали, да се отчаят и да поемат към Терминал 2?

- Каква беше реакцията на близките и приятелите Ви когато разбраха, че се кандидатирате за кмет на "Триадица"?

Бяха едновременно щастливи и притеснени, предвид отговорността, с която се натоварвам. Моите родители не пропуснаха да ме предупредят, че този обществен пост е преди всичко отговорност и служба на хората. В такива случаи се сещам за поговорката – „Да не те застига това, което си мислят близките ти“. Тяхната реакция е разбираема. Независимо на колко години сме станали ние, за тях сме деца и по инерция за да ни защитят и да ни предпазят, ни дават съвети.

- Какви са интересите Ви? С какво се занимавате през свободното си време?

В малкото свободно време се опитвам да спортувам или да гледам спортни предавания. Да чета книги, както и от време на време да пиша по някоя щекотлива тема. Напоследък започнах и да готвя. Бързам да кажа, за да не остане някой в заблуда - не съм ловец, нито рибар, нито гъбар нито билкар. Разбира се без да имам за цел да засегна всички, които са!

- Какво е Вашето послание към хората от "Триадица"?

Ако сте загрижени за квартала, в който живеете и искате той да стане чист, зелен, подреден и уютен дом, нека заедно да дадем шанс на разумните и борещите се да го реализират! Изразете Вашата позиция, като отидете да гласувате! Нека превърнем "Триадица" в перлата на София!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама