Премиерът: Ще настоявам за вноска от 1,3% от БВП в бюджета на ЕС

11:57, 18 окт 19 / Политика 25 1002 Topnovini
1

Ще настоявам за вноска от 1,3% от БВП в бюджета на ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод обсъждането на финансовата рамка на ЕС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Спорът е за 1% или 1,3% от БВП на държавите. Едните искат новият бюджет да бъде съставен от парите от 1%, другите, сред които сме и ние сме за 1,3%“, обясни Борисов и се аргументира: „За да не пострадат кохезията и земеделието, а и да бъдем по- амбициозни в бюджета в сферите на иновациите, технологиите, киберсигурността“.

САЩ налагат мита за 7,5 млрд долара на европейски стоки

Бойко Борисов обясни, че американските мита върху европейски стоки не засягат България.

По повод събирането на Изпълкома на БФС днес премиерът коментира: „Това си е работа изцяло на БФС. Още веднъж да го преповторя, защото на някои мои опоненти много им харесва да повдигат тази интерпретация. Казал съм само, че с това ръководство правителството няма да има финансови взаимоотношения“.

Изпълкомът на БФС се събира заради оставката на Боби Михайлов

Да седна с Борислав Михайлов и да говоря- да поема всичките му пасиви, не ща“, заяви Борисов. „Футболните хора ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще дават ли оставка, няма ли да дават си е лично тяхно право. В това не се бъркаме- каквото решат. Ако нас ни удовлетворява като прозрачност и подкрепа от обществото сядаме и подпомагаме развитието на детския и юношески футбол“, посочи министър- председателят.

Не ни вкарвайте в драмата какво ще решават футболните хора“, призова Бойко Борисов.

Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата

„Когато дойдат златните момичета със златните медали с Кралев можем да излезем във вид на гимнастички и да кажем- „каквото правителството, такава и гимнастиката, нали“. Не е правилно, би трябвало и опонентите ни да се съобразяват с това“, каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани