Борисов: Посъветвах Заев да не си подава оставката

11:10, 18 окт 19 / Политика 25 1890 Topnovini
1
2

Няколко пъти през нощта и след Съвета говорих със Зоран Заев. Съветът ми към него беше да не си подава оставката, защото е свършил много работа и има още много какво да се направи. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след като европейските лидери не постигнаха съгласие за разширяването на ЕС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Часове говорихме с него. Те са емоционални, положиха много усилия. Никоя държава не си е сменяла името“, коментира той.

Европейските лидери без единодушие по разширяването на ЕС на Балканите

Нищо за Северна Македония и Албания не е приключило, просто е отложено“, посочи премиерът. „Отчетена беше огромната работа, която са свършили, Договорът за добросъседство, Преспанското споразумение, както и усилията в Албания в съдебната реформа“, допълни Борисов, но изтъкна, че има безспорен страх от разширяването.

„Нашата подкрепа винаги са я имали. Комисиите, които решават спорните въпроси в историята, имат не малко време, 6-7 месеца, да ги завършат. За да бъдат в България спокойни, че този път, който се дава на Северна Македония и Албания, няма да е в наш ущърб“, заяви министър- председателят.

Попитан защо Франция и други страни спират Северна Македония и Албания по пътя им към ЕС, Борисов каза: „Всяка държава има своите логики, не бих искал да говоря от името нито на Франция, нито на Холандия, нито на която и да било държава. Никой не е казал „не“. Всеки казва добре, но да се подготвят максимално, за да нямаме после проблеми“.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани