Разкриха две наркооранжерии в Гоцеделчевско, има задържани

21:18, 17 окт 19 25 2921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима души са задържани при специализирана акция срещу разпространението на наркотици в района на Гоце Делчев, това съобщиха от пресцентъра на МВР в Благоевград.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. От там са иззети 13,5 килограма зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис и оборудване за отглеждането му. В хода на работата по случая, в друго помещение в жилището, е намерена и иззета около 63 гр. суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

В дома на друг гоцеделчевец са открити около 1 килограм канабис. Иззети са и около 131 бр. различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми.

От жилището на 37-годишен мъж полицаите са иззели мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости, находяща се в село Тешево, стопанисвана от него. Там органите на реда открили около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат.

Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана същия, като от там полицейските служители са иззели около 1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.  31-годишен мъж от село Мосомище пък се разделил лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна вследствие на акцията.

Действията на полицейските служители са продължили на територията на Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й.

Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. От полицейските служители в селото е проверена и друга негова къща, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати. В землището на село Пирин са открити положени да се сушат около 30 бр. канабисови насаждения. Работата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама