Ева Митова, ГЕРБ: През 2023 г. метрото ще стигне до кв. „Левски Г“

16:26, 17 окт 19 25 2620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за кмет на район „Подуяне“ от ГЕРБ/СДС/Ева Митова и кандидатът за общински съветник Силвия Христова представиха пред граждани приоритетите в програмата за развитие на София и района, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Mетрото ще стигне до квартал „Левски Г“ през 2023 г. След това се предвижда удължаването му до обръщалото на трамвай 22 на бул. „Ботевградско шосе“. Обсъжда се и вариант от тази метростанция да бъде пуснат лек трамвай до „Кремиковци“, съобщи Митова. Пред гражданите тя представи и други инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани на територията на района, а именно:

завършване на Източната тангента до бул. „Ботевградско шосе“, облагородяване на ж.к. „Левски В“, изграждане на парк в ж.к. „Левски Г“, разширяване на 177-ма и 20-та детски градини и 143 ОУ „Георги Бенковски“, изграждане на многофункционална спортна зала на бул. „Владимир Вазов“, три многоетажни и два буферни паркинга, ремонти на ул. „Васил Кънчев“ , ул. „Макгахан“ и ул. „Летоструй“.

Срещата се проведе в ремонтираното читалище „Възраждане“, намиращо се в ж.к. „Суха река“ до изцяло реновирана голяма детска площадка. На нея присъстваха още кандидатите за общински съветници Милена Янкулова, д-р Борислав Бориславов, д-р Антон Койчев, Николай Диков и Михаела Иванова, както и главният архитект на Столична община Здравко Здравков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама