Оставиха под стража бившия легионер, обвинен в убийството на фелдшер в Орешник

16:04, 17 окт 19 / Крими 25 1307 Topnovini
1

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Ямбол, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Пачелиев, това съобщиха от съда. 

Пачелиев е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 8 октомври в здравната служба на село Орешник умишлено чрез нанасяне на удари с нож по тялото е умъртвил фелдшера Димитър Факиров.

За престъплението, в което той е обвинен, законът предвижда три алтернативни наказания - лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Гледат мярката на бившия легионер, обвинен в убийството на фелдшер в Орешник

Въззивният състав приема, че от извършените на този етап от разследването следствени действия и показанията на разпитаните до момента свидетели може да се направи обосновано предположение, че Пачелиев е съпричастен към повдигнатото му обвинение.

Магистратите отбелязват, че в това съдебно производство съдът не установява вината на обвиняемия
- така както се изисква с крайният съдебен акт по делото.

Апелативните съдии, са посочили в определението си, че предвид характера и степента на обществена опасност на престъплението, начина на извършването му, настъпилия общественоопасен резултат и тежестта на предвиденото наказание - лишаване от свобода минимум за 20 години има опасност обвиняемият да се опита да избегне наказателна отговорност .

Обстоятелствата, че задържаният има постоянен адрес и чисто съдебно минало са били налице и към периода на престъплението, очевидно не са били пречка за осъществяването му и не могат да опровергаят опасността от това да се укрие от правосъдните органи.

Апелативният съд счита, че при тези обстоятелства, ако обвиняемият е на свобода съществува опасност да извърши друго престъпление, или да повлияе върху свидетелите. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани