Реставрираха Плевенската панорама

12:43, 17 окт 19 25 2822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Община Плевен съобщиха, че успешно е приключила реставрацията на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама” на художествения музей Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Реставрация се прави за първи път, откакто емблематичният обект е построен. 

Реставрират живописното платно в Плевенската панорама

Реставрацията в Панoрaмата е направена със средствата, събрани от дългосрочната национална кампания на BILLA България „Ние обичаме България”. През 2018 г. хиляди българи се включиха в инициативата и дариха средства, закупувайки билети за грандиозен благотворителен концерт в зала Арена Армеец. Така от продажба на билети и други съпътстващи дейности бяха събрани 78 449, 94 лв.

В рамките на кампанията освен Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, бяха подкрепени още два значими български символа – Паметникът на свободата на връх Шипка (през 2016 г.) и Мадарският конник (през 2017 г.). Благодарение на инициативата, през това лято беше завършена реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на Шипка.

От края на миналата година пък Националният историко-археологически резерват „Мадара”, където се намира Мадарският конник, е с модернизиран информационен център. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама