ГЕРБ: В данните на ДБ за договора между Столична община и "МТК Гроуп" няма нищо вярно

18:10, 16 окт 19 25 2746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В изнесените данни на ДБ за договора между Столична община и "МТК Гроуп" няма нито един факт, който да е верен.

62 нови нископодови газови автобуси се движат по 15 линии на градския транспорт, така както е по договора между Общината и транспортния оператор. Липсата на експертност по темата вероятно е причината да се твърди, че има концесии по линиите.

Калоян Паргов: Арх. Игнатов си служи с откровени лъжи

Става дума за конкурсна процедура, която е публична и всички документи и етапи по нея са напълно прозрачни. Цената, която се заплаща по договор на частния оператор за километър пробег, е по-ниска от тази на „Столичен автотранспорт".

Конкурсът позволи да бъдат обновени автобусите, които бяха на средна възраст над 25 години и обслужваха северните територии на града. Всички пътници по тези линии сега виждат, че автобусите са нови.

Използването на автобус, който не отговаря на критериите, дори като резервен, се санкционира веднага. Това е неоспорим факт! В резултат на мащабна програма за модернизация на градския транспорт средната възраст на автобусите, които обслужват линиите на градския транспорт, е 6 години. Вече 90% от автопарка отговарят на най-високи екологични стандарти.

Арх. Борислав Игнатов: Основният проблем на София не е трафикът, а корупцията

Вчера в ефира на БНТ кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов заяви, че е видял и заснел автобус от 2007 година, който според сключения концесионен договор би трябвало да е нов. Той определи това като пълно нарушение на договора.  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама