Кралев: Румен Радев пак показа некомпетентност

15:16, 16 окт 19 / Спорт 25 2384 Topnovini
1

Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България? Това попита министърът на спорта Красен Кралев в социалните мрежи по повод изказването на президента Румен Радев, че българският футбол е огледало на състоянието на държавата.

Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата

„Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента? Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация? Ще използвам възможността да запозная президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва неподготвен“, написа спортният министър.

Кралев призовава президента да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта. „Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол“, се казва още в съобщението на министъра.

Вижте цялото изявление на Красен Кралев:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани