Ердоган: Всички терористи да хвърлят оръжието до вечерта

13:51, 16 окт 19 / Свят 25 1868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично изключва всякакви преговори с кюрдските бойци в Сирия, като заяви, че единственият им вариант е да хвърлят оръжието и да се оттеглят.

Той отхвърли призивите от чужди сили, включително САЩ, които поискаха прекратяване на огъня в продължаващата седмица операция на Турция в Северна Сирия.

Ердоган: Няма да прекратим акцията в Сирия

"Има някои лидери, които се опитват да посредничат... Никога в историята на турската република не е имало такова нещо като това държавата да седи на една и съща маса с терористична организация", каза Ердоган в реч пред парламента.

"Нашето предложение е точно сега, до вечерта, всички терористи да хвърлят оръжието, оборудването и всичко, да унищожат всичките си капани и да излязат от безопасната зона, която сме определили", каза той, цитиран от АФП и БГНЕС.

"Това е най-бързият начин за решаване на проблема в Сирия", добави той.

Турция стартира операция „Мирна пролет“ на 9-ти октомври с цел създаване на „безопасна зона“ в Северна Сирия, която да изтласка обратно кюрдските бойци от турската граница и да даде възможност за връщане на сирийските бежанци.

Ердоган каза, че след като бъде създадена безопасната зона, „простираща се от Манбидж до границата с Ирак“, операцията ще „приключи от само себе си“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама