Убитите българи в Чикаго са жертва на ментално нестабилен човек

11:46, 16 окт 19 / Свят 25 1161 Topnovini
1

Българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек.Това стана ясно на среща между задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров, генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев и сержант Перес, водещ разследването на чикагската полиция.

МВнР: Трима от застреляните в Чикаго са българи 

Според водещите разследването българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек, открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен. 

На извършителя е взета постоянна мярка за неотклонение, повдигнати са му пет обвинения за убийство първа степен, което съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.

На задържания е назначен служебен адвокат и по негов съвет той не дава никакви изявления по случая.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там. По думите му българската страна е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки  чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани