"ЛЮБЭ" пристигат в България с юбилейни концерти за 30-тата си годишнина

17:40, 16 окт 19 / Култура 25 3077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група “Любе“, ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София.

На юбилейните си концерти пред българската публика група „Любе“ ще изпълни както най-популярнети си песни “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Група “Любе“ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика.

Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия. Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. група “Любе“ записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

„Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят.

През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации, с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

Почитател на група „Любе“ е и президентът на Русия Владимир Путин.

Концертите на групата ще бъдат на 5 декември във Варна - ДКС, на 6 декември в Пловдив - зала “Сила”, на 7 декември в София - НДК зала 1.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама