Задържаха заподозрян за убийството на Оливер Иванович

09:48, 16 окт 19 / Свят 25 1969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията на Косово задържа по време на специална операция в северната част на региона заподозрян за участие в убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович, съобщи полицейският служител Баки Келяни.

Иванович бе убит от неизвестни лица в Косовска Митровица на 16 януари 2018 г. Бившият заместник-министър по делата на Косово и Метохия в сръбското правителство последно ръководеше партията "Свобода, демокрация, справедливост".

Днес сутринта специалните сили на косовската полиция ROSU са нахлули в северната част на сръбския регион, населена от сърби, с две дузини бронирани машини с автоматично оръжие, предаде БГНЕС.

Косово издаде международна заповед за арест на политик за убийството на Оливер Иванович

"Потвърждаваме, че в сутрешните часове в Северна Косовска Митровица се проведе полицейска акция като част от разследването за убийството на Оливър Иванович. Операцията е извършена въз основа на съдебно разпореждане. В резултат на акцията е задържан косовски полицай, а друг е издирван", каза Келяни цитиран от „Газета Експрес“.

Всяко навлизане на специалните сили на косовската полиция в северната част на региона предизвиква възмущение от Белград и местните сърби. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама