Полфрийман е в София без документи

07:50, 16 окт 19 / Общество 25 2111 Topnovini
1

Австралиецът Джок Полфрийман се намира в София, след като беше пуснат от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци. Това съобщи в "Тази сутрин" по bTV адвокатът му Калин Ангелов.

С какви думи Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци?

Той ще може да остане на избран от него адрес, но не и да напуска страната, защото австралийските му документи ще бъдат отнети. Ще трябва да се разписва в полицията веднъж седмично.

"Аз разбрах от него в 17.45 часа, че го пускат. Никой от българските власти официално не ме е уведомил. В Бусманци също са били изненадани от новината”, каза Калин Ангелов.

"Нямаме никакъв официален документ от българските власти кой е взел паспортът му и къде стои. В момента той няма никакви документи”, каза още адвокатът му.

По думите му е силно преувеличена бройката на телефоните, които се твърди, че са били у него. Според Ангелов Фрийман е имал два телефона, единият от които е счупил. "Предполагам, че го е направил, защото не е искал някой да му гледа личната поща", допусна адвокатът на Джок Полфрийман.

При излизането си снощи австралиецът заяви, че няма намерение да напуска страната и ще остане при приятели. Той отново потвърди, че планира да работи, за да изплаща кръвнината на роднините на Андрей Монов, за чието убийство беше осъден.

Калин Ангелов отрече да е имало тържество по повод освобождаването на австралиеца.

Джок Полфрийман смята, че ако върнат делото му за ново разглеждане, всеки съдия ще трябва да си дава отвод, защото няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да се намерят съдии от друга държава.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани