Ангел Джамбазки: "Синя" и "зелена" зона в София трябва да се разширяват

22:10, 15 окт 19 25 3104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Синята" и "зелената" зона в София трябва да се разширяват. Всеки град се развива към това автомобилите да бъдат изтласквани от централните му части. Това заяви Ангел Джамбазки - кандидат за кмет на София, ВМРО-БНД, който участва в дебат с кандидатите за кметове на столицата в предаването "Референдум" по БНТ.

Кандидатът за кмет заяви, че ще работи за изграждане на многоетажни паркинги в крайните квартали и за глоби за тези, които паркират в градинките между блоковете.

Относно градския транспорт в столицата той изтъкна: "Няма съмнение, че това е акцентът в следващия мандат - автобусите да бъдат възможно най-бързи, екологични. И това трябва да се случва през бюджета на Столична община".

Според Джамбазки е погрешно да се възлага поемането на всички разходи от цената на билета за пътуване. "Важна е цената на абонаментната карта - да привличаш хората да ползват непрекъснато градския транспорт", коментира той. 

За Джамбазки е изключително важно да се обърне внимание на метрото от центъра към кварталите. Запита съперниците си дали знаят номерата на автобусите до Яна, Ботунец и Негушево. Веднага след отговорите им той изтъкна, че кандидатите не знаят, че Негушево е в община Горна Малина.

Според кандидата на ВМРО-БНД трябва да има повече ред в кварталите. "Където има лампа, трябва да има и камера. София не е центъра - "Люлин", "Надежда", трябва да има видимо полицейско присъствие и охранителни камери", заяви той. 

Джамбазки отбеляза, че щатът на общинската полиция от около 100 човека трябва да бъде увеличен, а това може да стане като бъдат привличани хора с редица социални придобивки, като общински жилища.

За Ангел Джамбазки основният замърсител на въздуха в София не е "Топлофикация" или трафика, а печките на твърдо гориво и обитателите на незаконните цигански постройки. "Проблемът с чистотата на въздуха ще бъде решен с премахването на тези постройки", изтъкна той.

Запитан къде ще отидат техните обитатели, Джамбазки отговори: "Тези хора са свободни да си намерят работа - те имат по два крака и две ръце и могат дори да работят. И когато започнат да го правят и се убедят, че това не е смъртоносно, ще могат да си наемат квартири и да си плащат наема и отоплението".

На въпрос как ще убеди гражданите на София да спазват правилата по улиците, Ангел Джамбазки заяви, че ще настоява за по-големи глоби и санкции, но и те да бъдат събирани. "Не е важен размерът на глобата, а неизбежността на санкцията и наказанието", изтъкна кандидатът за кмет на София.

На обвиненията в непрозрачност и корупция при възлагане на поръчките в София Джамбазки отговори: "Който има съмнение, отива и сигнализира органите и доказва правотата си. Много е лесно човек да твърди неща, които не може да докаже. Още по-лесно е да дава обещания, когато знае, че няма да му се наложи да ги изпълнява".

Запитан трябва ли Националният стадион да бъде преместен от центъра на София, Джамбазки отговори, че за него това не е приоритетен проблем и че има други неща, в които да бъдат вложени финансите на столицата. Относно охраната на спортните мероприятия, Ангел Джамбазки предлага прилагането на световни практики като лицево разпознаване и налагане на ограничения по време на мероприятията.

Според Джамбазки реакцията в чужбина след расистките прояви на български фенове на мача с Англия, е "изключително неприятна фиксация върху България и българския народ от хора, които са измислили футболното хулиганство". 

В края на дебата Ангел Джамбазки призова хората да решават и през политическите позиции на кандидатите, които застават пред тях с лицата си.

Ако бъде избран за кмет, той обеща да премахне "два позорни паметника - Паметника на окупатора и т.нар. Паметник на американските летци". Джамбазки се обяви за "София без гета, София на реда, София с връзка с кварталите, без гей паради, София, в която има ред и дисциплина".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама