"Атака": ЦИК да спре „Референдум”

16:27, 15 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1129 Topnovini
1

От "Атака" настояха ЦИК да отмени днешното предаване „Референдум”. Причината е, че националната телевизия нарушава задълженията си по Изборния кодекс (ИК), Закона за радио и телевизия и Споразумението за отразяване, което е сключила с партиите и коалициите.

Във Facebook от "Атака" посочват, че обществената телевизия е нарушила член от ИК, според който трябва обективно и справедливо да отразява проявите на кандидатите при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост.

Партията е подала сигнал до ЦИК, че във второто издание на „Референдум“ по време на кампанията е предвидено да вземат участие само 4-ма кандидати, определени на база социологическите проучвания на 4 избрани по преценка на БНТ социологически агенции.

Сидеров настоява за одит в БНТ

Според "Атака" преценката на БНТ е едностранна, липсва прозрачност кои са тези социологически агенции, как са избрани и на какъв принцип са определили четиримата кандидати. От партията коментират, че така за избраните кандидати се увеличават възможностите да получат нови гласове заради по- засиления медиен интерес. 

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 101 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.