България открива визови центрове в 16 града в Индия

11:05, 15 окт 19 25 2415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Посланикът на България в Индия Елеонора Димитрова подписа от името на Министерството на външните работи на Република България договор с индийската аутсорсингова компания ВФС "Глобъл", съобщи Външно министерство, цитирани от БНТ.

Според договора ВФС "Глобъл" ще разкрие центрове за приемане на заявления за визи за пътуване до България в 16 от най-големите индийски градове, което ще облекчи значително достъпа до визови услуги на желаещите да посетят страната ни индийски граждани. Това от своя страна се очаква да доведе и до значително увеличаване на броя както на туристическите, така и на бизнес пътуванията до България. Първите два визови центъра в градовете Делхи и Мумбай се очаква да отворят врати до края на ноември, а в останалите 14 града – до края на годината.

Договорът включва също така и безвъзмезден ангажимент от страна на ВФС "Глобъл" за популяризиране на България като туристическа дестинация на индийския пазар.

В него са разписани конкретни дейности, които ВФС "Глобъл" ще изпълни с тази цел, като регулярно изпращане на информация до туристически агенции в мрежата на ВФС "Глобъл", партньорство с медии, публикуване на информация в туристически списания, кампании в социалните мрежи и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама