18-годишен и жена на 24 години са задържани за убийството в Костенец

13:05, 14 окт 19 25 1902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишен и жена на 24 години са задържани за убийството в Костенец, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – София Николай Спасов.

"Вече имаме самопризнания от единия от задържаните. Основният мотив, по който работят разследващите, е лични отношения между жертвата и задържаната жена, допълни той.

От извършените до момента процесуално-следствени действия - два огледа на местопроизшествие, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели, имаме насоченост към автора на криминалното деяние, добави окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Тя съобщи, че към момента е намерено оръжието, с което се предполага, че е извършено престъплението. „Ще бъде назначена експертиза в тази посока. Имало е събиране, на което хората са употребили алкохол. След това е възникнало скарване между присъстващите на това събитие и се е стигнало до скандал, при който мъжът е пострадал“, уточни още Николова.

Припомняме, че около 20.44 часа на 13 октомври на тел.112 е подаден сигнал за скандал пред частен адрес в Костенец. Няколко минути по-късно постъпил нов сигнал за мъж в безпомощно състояние, лежащ пред същия адрес. При огледа е констатирана смъртта на 34-годишния, а по тялото му са установени множество прободни рани. По информация на bTV убитият е бил намушкан от бременната си приятелка. 

Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама