Циганското лято продължава с температури до 28 градуса

07:00, 15 окт 19 25 1881 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През деня ще е предимно слънчево, но в часовете след полунощ и преди обяд над Източна България ще има мъгла или ниска облачност. В сутрешните часове мъгла ще има и на места в котловините и низините от останалата част на страната. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София - около 26 градуса. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, предава БТА.

Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са от 19 до 21 градуса. Температурата на морската вода ще е 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

Атмосферното налягане през деня още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за октомври.

В сряда и четвъртък ще остане топло за периода, в повечето райони в Западна България ще е и слънчево. На места в низините на изток, а в четвъртък и покрай Дунава, след полунощ и преди обяд, ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява.

Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, по Черноморието, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго - до около 20 градуса. Минималните температури в повечето места ще са между 7 и 12 градуса. В планините ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за втората половина от октомври.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама