Тялото на издирван цяло лято бе открито на метри от болницата, в която се лекувал

09:42, 14 окт 19 25 4285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тялото на 25-годишния Марин Георгиев, който цяло лято бе издирван в района на бургаска област, бе открит на метри от болницата, в която се лекувал. Младият мъж е лежал в психиатричната клиника в Раднево преди да изчезне. Родителите му имат собствена версия за изчезването на сина им.

„На 4 октомври в 3 следобед са се обадили на моя съпруг, че е открито тяло на млад мъж в района на болницата. Много близо до главната алея. Той постъпи в лечебното заведение на 14 май. 4 месеца трябваше да остане”, разказа пред Нова телевизия Мария Георгиева, майка на Марин.

Баща му Николай Георгиев допълни, че на 23 юли младият мъж е избягал. Научил новината от старшата сестра на болницата. „Многократно сме ги предупреждавали, че Марин бяга. Доктори, сестри, всички са запознати, че той бяга. Ако беше избягал той щеше да си дойде в Ямбол”, каза още Георгиев.

Подозренията ми са, че е имал убийство в Раднево. Нещо лошо се е случило. Той не е бягал от болницата. Той е захвърлен там”, каза още майката на Марин и допълни, че той е щял да намери начин да се върне вкъщи.

По думите ѝ част от дясната ръка на сина ѝ липсва. Според разследващите тя е изядена от животни. Според нея Марин е бил физически здрав.

„На 23 юли в РУ – Раднево е получен сигнал от Държавната психиатрична болница за избягал гражданин, настанен за принудително лечение. Извършен е обход в посока мястото на оттеглянето му. Не е намерен на територията на болницата. Направен е обход в гориста местност и шахти. На 29 юли мъжът е обявен за общодържавно издирване. Той е намерен на 4 октомври в гориста местност край болницата. Открит е от служител на лечебното заведение”, заяви старши Комисар Стоян Стоянов от ОД на МВР - Стара Загора.

„При назначената съдебно-медицинската експертиза се установява, че външно трупът е мумифицирал.  Външно при огледа на тялото и последващата аутопсия не се установява да има разрези по него. Липсва едната ръка, която вероятно е отнесена от безстопанствени животни. Нямаме никакви доказателства по трупа да са извършвани някакви интервенции. Костите са здрави, черепът е здрав. Нямаме данни за настъпила насилствена смърт”, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама