Тайфунът Хагибис продължава да взима жертви в Япония (ОБНОВЕНА)

10:35, 14 окт 19 / Свят 25 2405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки хиляди спасители продължават издирването на оцелели от мощния тайфун Хагибис, два дни след като бурята връхлетя Япония. До момента се съобщава за най-малко 40 загинали, предава БГНЕС.

Очаква се броят да нарасне. Информационната агенция Киодо съобщи, че близо 20 души са изчезнали.

Хагибис причини обилни дъждове, още преди да се развихри с пълната си сила, причинявайки свлачища и преливане на реки.

Тайфунът Хагибис потопи кораб в Токийския залив

Бедствието отложи мачове от Световното първенство по ръгби, чийто домакин е Япония, но „Смелите цветчета“, както е известен националният отбор, вдигнаха духа на нацията със зашеметяваща победа с 28-21 над Шотландия.

Повече от 110 000 спасители, включително 31 000 военнослужещи, работят по издирването на хора, попаднали в капан, причинен от бедствието.

Една трета от скоростните влакове в префектура Нагано, Централна Япония са унищожени при поройните дъждове, съобщават местни медии. От японската “Източна железопътна компания” уточняват, че вследствие на придошлите води на река Чикума са пострадали 10 композиции със 120 вагона на “Шинкансен”.

Движението на “влаковете-стрела”, на които разчитат милиони ще бъде силно ограничено в пострадалите от тайфуна райони. От общо 30 влака, водата частично е унищожила една трета, изчисляват от компанията-превозвач.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама