Защо АБВ поискаха оставката на военния министър?

18:05, 13 окт 19 / Политика 25 2835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на учебните самолети L-39 в Одеса стана повод от АБВ да поискат оставката на военния министър, като го обвиниха, че не е провел както трябва процедурата за обществената поръчка. Красимир Каракачанов отхвърля обвиненията.

„Писах до чешкия завод-производител на самолетите. Отговориха ми с цялата кореспонденция”, заяви Петков в ефира на Нова телевизия. „Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, пише на чешкия завод, че няма техническата документация, за да изпълни поръчката. Цитирам: „Ние бихме желали да подчертаем, че доставката на техническата документация е от решаващо значение за безопасната работа, качеството и надеждната поддръжка на самолетите”. Чехите няколко пъти са предупредили министъра, че тази фирма не може да извърши поръчката”, заяви Петков.

По думите му чешкият производител се съмняват в украинската фирма, която ремонтира самолетите, затова отказват да предоставят техническата документация.

„Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, е декларирала, че има техническата документация, а всъщност я няма. Уверен съм, че нашият министър на отбраната много добре знае, че чешката фирма не е предоставила на никого тази техническа документация”, заяви Петков. „Единият от двигателите е дал дефект преди да бъде монтиран”, твърди лидерът на АБВ.

Петков коментира и предизборната кампания.

„За мен е важно столичани да разберат, че новата атмосфера ще даде бюлетина номер 14 с лидер Ивайло Калфин. Искаме тотален контрол върху обществените разходи. Искаме нов общински съвет, който да е ефективен. Кметът трябва да има съветници. Изборът не е просто да сменим кмета, а атмосферата”, заяви Петков.

Запитан за диалога с БСП, Петков каза:

„Върви активен диалог в лявото пространство. Имаме общини, в които усещането за алтернатива е силно- Русе, Търговище, Дряново. В повече от 40 общини не просто сме заедно”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама