Екатерина Захариева и външните министри от ЕС ще обсъдят ситуацията в Сирия

07:40, 14 окт 19 / Политика 25 2186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е в Люксембург, където ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи“ (СВнР).

Сред основните теми на срещата са ситуацията в Сирия и военната операция, предприета от Турция там, както и напрежението в Източното Средиземноморие във връзка с новите сондажни дейности на Турция.

Външните министри от ЕС ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Украйна Вадим Пристайко. Очаква се на него да бъдат обсъдени отношенията между Европейския съюз и Украйна, която е една от водещите държави в инициативата „Източно партньорство“.

Ще бъдат дискутирани възможностите за засилване на политическото сближаване и икономическата интеграция на страната с ЕС в съответствие със Споразумението за асоцииране, както и усилията за урегулиране на ситуацията в Донбас.

Външните министри ще присъстват и на прощална вечеря с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, чийто мандат изтича в края на октомври 2019 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама