31 триноги и 150 мобилни камери следят за скорост

15:10, 12 окт 19 / Общество 25 1603 Topnovini
1

Всяка от триногите-камери на КАТ успява да заснеме между 100 и 200 нарушители на ден. 30-те уреда са единствените у нас, които се използват за засичане на шофьори с превишена скорост по тъмно.

"Пътна полиция" разполага с 31 триноги-камери, няколко стационарни и близо 150 мобилни, които засичат от патрулките. Повечето от стационарните устройства са стари, често се развалят и са на ремонт. Радарите в патрулките на полицаите пък се ползват основно през деня. Полицаите разчитат най-вече на модерните триноги, съобщава Нова телевизия.

Услугата се предлага на Международния автомобилен салон в София. Бонусът е, че на изложението полицаите няма да отнемат книжката на водача, ако се установи, че е нарушител. "При желание биха могли да получат елекронен фиш, който не им е бил връчен", заяви Ботева.

Шофьорите могат да проверят и дали отговарят на условията за златен талон – 6 години без нарушение, както и колко контролни точки имат. Очаква се до края на годината на пътя да следят 56 нови камери за превишена скорост, както и няколко системи за превишена средна скорост.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани